Minőségi bútorszerelés és -készítés

Konyhabútor

A konyhabútornak el kell nyelnie azt a sok eszközt - evõeszközök, terítékek, háztartási gépek, edények, tálak stb. amelyek a konyhához tartoznak. A bútor kiválasztásakor sok szempontot kell mérlegelnünk.Érdemes végiggondolni, hogy mennyi és milyen nagyságú edényt, szekrényben tarható élelmiszert, fûszert, italt, tisztítószert, és szakácskönyvet kell elpakolnia. Fontos a rend és az átláthatóság. A szép és nem túl kényes gépeket, ha van elég szabad helyünk a munkalapon, vagy a nyitott polcokon tartsuk kézközelben, szem elõtt. A nagyobb, kevésbé látványos, ritkábban használt tárgyakat viszont nyugodtan rejtsük a bezárt szekrényajtók mögé. Ma már számos ügyes megoldás létezik, amely a segítségére lehet. Nagy és mély fiókos elem, ahol minden kéznél van. Sarokszekrénybe való kiforduló polc, amely megkönnyíti az ott tárolt dolgok hozzáférhetõségét. Az egyedi konyhabútor készítés szakértelmet kíván, tehát a tervezésnél is körültekintõnek kell lennünk. A használt konyhabútor vásárlásánal is érdemes szakember segítségét kérni, hisz nagyon sok mindenre kell odafigyelni a vásárláskor.

Étkező

Az étkezõ központi helyet foglal el a lakásunkban, házunkban. Fontos eldönteni, hogy az étkezõ a konyhával egy egységben, a nappalitól elkülönülve vagy inkább a konyha-étkezõ-nappali tengely részeként fog funkcionálni.Ez utóbbi megoldás mostanában igen népszerû, így lehet az étkezõ funkcióját tekintve egy kicsit nappali, egy kicsit tanuló-dolgozó szoba. Ezt tartsuk szem elõtt a bútordarabok kiválasztásánál. Ha egy légtérbe helyezkedik el a nappalival, fontos, hogy az étkezõ bútor harmóniában legyen a nappali berendezési tárgyaival.

Étkezõ bútorok: Bárszék, Étkezõasztal, Étkezõszék, Tálalószekrény

Nappalibútor

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a nappali a legnagyobb helyiség otthonukban.Kövessük az arany középutat, és ne helyezzünk el se túl kevés, se túl sok bútordarabot és kiegészítõt. Így elkerülhetjük a kongó üresség vagy a túlzsúfoltság érzetét. Javasolt a bútorvásárlás elõtt gondolatainkat papírra vetni, s a megrajzolt, ezzel láthatóvá válik a leendõ nappali képe. S így nem ér minket bosszúság a késõbbiekben.

Következõ lépésként próbáljunk egy stílusirányzatot kiválasztani, amelyik már elég hosszú ideje, tartósan tetszik nekünk. Így nem esünk abba a hibába, hogy az aktuális divatirányzatnak "bedõlve" választottunk, aztán egy-két hónap múlva csalódottan veszzük tudomásul, hogy elhamarkodottan döntöttünk, hiszen ez az elhatározás több évre szól.

Bútorok: Asztal, Dohányzóasztal, Fotel, Kanapé, Könyvespolc, Könyvszekrény, Szék, Szekrényó, Vitrin, Ülõgarnitúra.

Fürdõszobabútor

A fürdõszobába csak az eredetileg oda tervezett bútorokat ajánlatos elhelyezni.A nagy hõmérséklet-ingadozást, a páratartalmat, a nedvességet csak az erre alkalmas, felületkezelt bútorok viselik hosszútávon is jól. Klasszikusan a fa, vagy az ahhoz hasonló anyagból készült (laminált) bútort találhatjuk a fürdõszobákban is , de kaphatóak mûanyagból is fürdõszobai tárolók.

Bútorai: polc, szekrény, tároló.Előszoba